Paus Franciscus beantwoord vragen in het vliegtuig vanuit Mexico naar RomeNaar aanleiding van de persconferentie door onze paus Franciscus in het vliegtuig van Mexico naar Rome heeft Mgr. Hendriks ook op zijn blog Arsacal.nl nog gesproken over anticonceptie en het Zika-virus. Naar aanleiding van de persconferentie door onze paus Franciscus in het vliegtuig van Mexico naar Rome heeft Mgr. Hendriks ook op zijn blog Arsacal.nl nog gesproken over anticonceptie en het Zika-virus.

Mag de pil nu volgens de paus?

Paus Franciscus beantwoord vragen in het vliegtuig vanuit Mexico naar RomeOp de terugkeer vanuit Mexico heeft paus Franciscus zoals intussen gebruike­lijk is, geantwoord op vele vragen van journa­listen. Daar was ook een vraag bij die over anti­con­ceptie ging in verband met het voor­komen van besmetting door het Zika-virus. Ging de paus in zijn antwoord in tegen de leer van de Encycliek Humanae Vitae van zijn voor­ganger paus Paulus VI?

De redactie van de website www.katholiekgezin.nl vroeg me om een commen­taar, dat U kunt lezen op die website. Vermoe­de­lijk raadt U de teneur van het antwoord al: de paus is niet tegen Humanae Vitae ingegaan al kun je van hem staande tussen de vlieg­tuig­stoelen op een inter­continentale vlucht na een vermoeiende reis natuurlijk geen complete moraal­theologische verhan­deling verwachten.