Met 11 in auto voor 7Surveillerende agenten hebben in Hoofddorp een Chrysler Voyager aangehouden waarin 11 personen zaten. Het gezin uit Barneveld was een dagje uit. De politie vond het onverantwoordelijk rijgedrag omdat de auto slechts plaats biedt aan 7 personen. Met 11 in auto voor 7Surveillerende agenten hebben in Hoofddorp een Chrysler Voyager aangehouden waarin 11 personen zaten. Het gezin uit Barneveld was een dagje uit. De politie vond het onverantwoordelijk rijgedrag omdat de auto slechts plaats biedt aan 7 personen. In dit geval stond een 11-jarige jongen op een treeplank, zat een kind los op schoot en zaten twee keer twee kinderen samen op een stoel in de gordel. De agenten hebben het echtpaar gewezen op hun verantwoordelijkheid in deze.

De kinderen die geen zitplaats hadden zijn in twee politieauto's meegenomen naar het bureau. Daar is een bekeuring uitgeschreven voor pa en moe en vervolgens is men in colonne naar het station gereden om moeder en enkele kinderen op de trein te zetten richting Barneveld.

De politie wijst automobilisten op de gevaren van het vervoeren van te veel personenen in een auto. Mede door de inspanningen van de politie om de veiligheid in het verkeer te bevorderen is het aantal doden in het verkeer afgenomen van ruim 3300 in 1974 tot iets meer dan 800 in 2006. Het streven is dit aantal nog verder terug te dringen. (Blik op Nieuws/KN)