Universele verklaring van de rechten van de mensEen coalitie van Europese pro-life organisaties wil een amendement toevoegen aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, waardoor ook de erkenning van de rechten van het ongeboren kind wordt vastgelegd. Universele verklaring van de rechten van de mensEen coalitie van Europese pro-life organisaties, geleid door de Italiaanse Movement for Life, wil een amendement toevoegen aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, waardoor ook de erkenning van de rechten van het ongeboren kind wordt vastgelegd.

Carlo Casini, voorzitter van de Movement for Life, zei maandag na een ontmoeting met paus Benedictus dat verschillende pro-life groepen in Europa daartoe samen een petitie zullen opstellen onder de naam “Omwille van het Leven en de Waardigheid van de Mens”. Deze zal dan in december aan een reeks Europese instellingen gepresenteerd worden op de dag dat de Verklaring van de Rechten van de Mens 60 jaar geleden opgesteld werd.

Het voorstel zal aan de Verklaring de erkenning van het recht op leven van de ongeborenen toevoegen en het huwelijk definiëren als een verbintenis tussen een man en een vrouw. “Wij vinden dat het leergezag van de paus vertaald moet worden in werken die een grote draagwijdte hebben” aldus Casini. (CNA)