Meimaand - MariamaandDe meimaand is vanouds de Mariamaand. In de Maria bedevaartplaatsen krijgt zij bijzondere aandacht. Ook thuis in het gezin is het mooi Maria centraal te stellen: het gebed tot Maria en haar voorbeeld kunnen ouders en kinderen dichter bij Jezus brengen.  De meimaand is vanouds de Mariamaand. In de Maria bedevaartplaatsen krijgt zij bijzondere aandacht. Ook thuis in het gezin is het mooi Maria centraal te stellen: het gebed tot Maria en haar voorbeeld kunnen ouders en kinderen dichter bij Jezus brengen.

Meimaand - MariamaandNaast de diverse feestelijke Mariadagen in de maand mei en bijzondere bedevaarten en bidtochten, besteedt Kinderen bidden voor Kinderen veel aandacht aan het gebed tot Maria. De site bevat veel uitleg over Maria en onder andere over het bidden van de rozenkrans. Je kunt er zelf een online rozenkrans bidden.

Steeds weer bedenkt de organisatie een nieuwe activiteit om kinderen meer bekend te maken met Maria en het gebed tot de Moeder van Jezus en van ons allen. Zo zijn er onlangs heel kleurrijke en duidelijke flyers uitgebracht met een uitleg van het Onze Vader en van het Weesgegroet. Leuk om in parochie, school of gezin te gebruiken.

Uiteraard zijn er ook veel leuke boeken, films en cd's met Maria als hoofdonderwerp. Bij onder meer Samuel Advies vind je een uitgebreide collectie.

Links

Heeft u informatie over ontbrekende Maria-activiteiten, meld die dan alsjeblieft via www.rkactiviteiten.nl/toevoegen