De jonge MatthäusHet Residentie Orkest en Theater Stella in Den Haag komen met een variant op de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, die bedoeld is voor kinderen. Beleef het passieverhaal door de ogen van de verzonnen dochter van de apostel Judas.
Het Residentie Orkest en Theater Stella in Den Haag komen met een variant op de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, bedoeld voor kinderen.

De jonge MatthäusDe voorstelling heet De Jonge Matthäus en duurt een uur in plaats van drie uur. De familievoorstelling met alle hoogtepunten uit Bachs indrukwekkende meesterwerk,
de Matthäus Passion, wordt uitgevoerd door acteurs van Stella Den Haag, musici van het Residentie Orkest en een koor en solisten.

De voorstelling is bedoeld voor een publiek vanaf tien jaar. De hoofdpersoon in het lijdensverhaal is dit keer niet Jezus, maar de apostel Judas met zijn verzonnen dochtertje van dertien. Je beleeft het passieverhaal als het ware door de ogen van Isabel, de dochter van Judas. Judas was degene die Jezus verraade, waardoor Hij gevangen kon worden genomen. Isabel ziet wat de onvermijdelijke gevolgen zijn van het handelen van haar vader.

De Jonge Matthäus is vier maal te zien op zaterdag 28 en zondag 29 maart in het Nationale Toneel Gebouw, achter de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Info en kaartverkoop via www.residentieorkest.nl en www.stella.nl