Massale opkomst protest Frankrijk (screenshot EuroNews) In Parijs hebben vandaag enkele honderduizenden betoogd tegen de plannen van de regering om het homohuwelijk te legaliseren. Volgens de organisatoren waren er 800.000 betogers, volgens de politie 350.000. Massale opkomst protest Frankrijk (screenshot EuroNews) In Parijs hebben vandaag enkele honderduizenden betoogd tegen de plannen van de regering om het homohuwelijk te legaliseren. Volgens de organisatoren waren er 800.000 betogers, volgens de politie 350.000.

Tot de betoging was opgeroepen door de rechtse oppositiepartijen en door de katholieke kerk. Aartsbisschop Andre Vingt-Trois van Parijs stapte mee op.

Tijdens de kiescampagne vorig jaar had president Francois Hollande beloofd dat hij het homohuwelijk zou legaliseren. Ook koppels van hetzelfde geslacht wil hij toelaten om kinderen te adopteren. In het Franse parlement begint deze maand nog een debat over de nieuwe wet.

De linkse regering heeft al laten weten dat ze doorgaat met haar project, hoeveel mensen er vandaag ook betogen. (Rknieuws.net)