Massale opkomst pro-gezinsdemonstratie ParijsEen onverwacht massale opkomst zondag voor de pro-gezins­demon­stratie in Parijs heeft zelfs de organi­sa­toren verrast. Dat schrijft de Franse corres­pondent van LifeSiteNews. Een onverwacht massale opkomst zondag voor de pro-gezinsdemonstratie in Parijs heeft zelfs de organisatoren verrast. Dat schrijft de Franse correspondent van LifeSiteNews.

Massale opkomst voor pro-gezinsdemonstratie Parijs

Naar eigen schattingen van Manif pour Tous trok de demonstratie tegen kunstmatige voortplanting, draagmoederschap voor- en adoptie door homokoppels rond 200.000 mensen. De politie hield het op maximaal 24.000, maar van eerdere manifestaties is bekend dat het stadsbestuur de hoogte van de politieschattingen bepaalt.

Onverwachte opkomst

De onverwacht massale opkomst verrastte zelfs de organisatie die de deelnemers onmogelijk kon herbergen op de Place du Trocadere aan de voet van de Eiffeltoren.

Blijvende demonstraties

Sinds de regering Hollande in 2013 onder het motto ‘huwelijk voor allen’ het ‘homohuwelijk’ invoerde organiseert Manif pour Tous (Demo voor allen) in verschillende Franse steden regelmatig demonstraties die duizenden tot tienduizenden deelnemers trekken.

Eerdere demonstraties

Manif pour Tous ontstond spontaan in 2012 in reactie op het voornemen het ‘homohuwelijk’ in te voeren en adoptie door homoparen mogelijk te maken. In 2013 en 2014 wist de beweging verschillende keren alleen al in Parijs een half tot een miljoen mensen op de been te brengen.

Recht van het kind centraal

Bij de eerste demonstraties hebben de deelnemers gezworen niet te zullen rusten voor het ‘homohuwelijk’ teruggedraaid is. Centraal staat het recht van het kind op een vader en een moeder. Het ‘homohuwelijk’ en het daaraan gekoppelde adoptierecht creëert een onaanvaardbaar ‘recht op een kind’.

‘We geven niet op’

Sinds het ‘homohuwelijk’ in Frankrijk een feit is gaat Manif pour Tous verder als een pro-gezinsbeweging. Het motto is On ne lâche rien geworden, ‘we geven niet op’. Dat lijkt door de massale opkomst van zondag onderstreept te worden. (KN/LSN)