La Manif pour tous - protest tegen homohuwelijkIn tien grote steden van Frankrijk hebben tien­duizenden mensen geprotes­teerd tegen het homo­huwelijk en adoptie door homo­stellen. Diverse groeperingen liepen mee in de grote demon­straties die zaterdag en zondag plaatsvonden. In tien grote steden van Frankrijk hebben tienduizenden mensen geprotesteerd tegen het homohuwelijk en adoptie door homostellen. Diverse groeperingen liepen mee in de grote demonstraties die zaterdag en zondag plaatsvonden.

Meer dan 100.000 demonstranten

La Manif pour tous - protest tegen homohuwelijkIn Parijs alleen al waren zaterdag 17 november 70.000 (politieschatting) tot 200.000 (schatting van de organisatie) mensen op de been om te protesteren tegen de plannen van de socialistische regering om het homohuwelijk te legaliseren en adoptie voor homostellen mogelijk te maken. In Lyon wordt het aantal demonstranten op 22.000 geschat. In totaal hebben zaterdag aan La Manif pour tous (de demonstratie voor iedereen) zeker meer dan 100.000 mensen meegedaan.

Ook zondag 18 november waren in Parijs weer duizenden demonstranten op de been, die dit keer beantwoordden aan de oproep van Instituut Civitas.

Kardinaal en aartsbisschop

La Manif pour Tous - stedenKardinaal Philippe Barbarin van Lyon liep mee met de mars in zijn stad en aartsbisschop van Toulouse, Robert Le Gall, marcheerde mee in Toulouse. Ook diverse moslimleiders liepen mee met de demonstraties in de diverse steden.

Oproep paus

Paus Benedictus XVI riep zaterdag opnieuw zowel bisschoppen als gelovigen op in het verweer te komen en “hun aandacht te richten op de plannen met het burgerlijk recht, die een aanslag kunnen betekenen op de bescherming van het huwelijk tussen man en vrouw”.

Verkiezingsbelofte

Het legaliseren van het homohuwelijk is een verkiezingsbelofte van president François Hollande. Nu het kabinet het wetsvoorstel voor legalisering van het homohuwelijk en verruiming van de adoptiewetgeving heeft goedgekeurd en het op 13 januari 2013 zal worden behandeld door de Nationale Vergadering, komt er een golf van protest.

Er zijn nog meer protesten aangekondigd voor 8 december en 13 januari 2013.