Family Day 2016 boekt record aantal bezoekersRome was afgelopen zaterdag 30 januari het toneel voor een over­wel­di­gend protest tegen het wets­voorstel dat het homo­huwelijk en adoptie door homoparen mogelijk wil maken. Rome was afgelopen zaterdag 30 januari het toneel voor een over­wel­di­gend protest tegen het wets­voorstel dat het homo­huwelijk en adoptie door homoparen mogelijk wil maken.

Family Day 2016 boekt record aantal bezoekersOnder de naam ‘Family Day’ verzamelden zich mensen uit Rome en (ver) daarbuiten om te protesteren tegen het wetsvoorstel van de Italiaanse politica Monica Cirinnà. Zij wil het ‘homohuwelijk’ wettelijk mogelijk maken in Italië, maar ook adoptie door homoseksuelen en draagmoederschap. Het wetsvoorstel – in Italië de wet-Cirinnà genoemd – wordt deze dagen besproken in het Italiaanse parlement.

Massale opkomst

Op foto’s en live videoverbinding is te zien dat het Circus Maximus bomvol mensen staat. “We zijn met heel veel, veel meer dan we gedacht hadden”, zegt Massimo Gandolfini, een van de organisatoren. Officiële schattigen worden bij dergelijke massa-bijeenkomsten bijna niet meer gemaakt, maar er zijn aantallen genoemd van een miljoen en nog meer.

Steun

Volgens senator Carlo Giovanardi, ook aanwezig op het Circus Maximus, is “70% van de Italianen tegen zowel adoptie als het draagmoederschap”. Simone Pillon van het organisatie Difendiamo i nostri figli (Laten we onze kinderen beschermen) zegt tegen Rai News dat Family Day is georganiseerd, omdat “kinderen het recht hebben om te leven met een vader en een moeder en de regering moet de rechten van kinderen op de eerste plaats zetten.” Pillon hoop te bereiken dat “de wet-Cirinnà volledig wordt teruggetrokken”. “We kunnen de kinderen niet laten betalen voor de verlangens van volwassenen.”

De aartsbisschop van Milaan, kardinaal Scola, heeft zijn steun uitgesproken voor Family Day. “Ik ben ervan overtuigd dat uit de bijeenkomst op het Circus Maximus passende verklaringen naar voren komen en de openheid tot het debat.” (KN, katholiekgezin.nl)