Mars voor het Leven 2009De jaarlijkse Mars voor het Leven werd afgelopen zaterdag 12 december wederom in Amsterdam gehouden. Met zo'n 800 deelnemers was het de best bezochte Mars sinds deze zeventien jaar geleden voor het eerst werd gehouden. De jaarlijkse Mars voor het Leven werd afgelopen zaterdag 12 december wederom in Amsterdam gehouden. Met zo'n 800 deelnemers was het de best bezochte Mars sinds deze zeventien jaar geleden voor het eerst werd gehouden.

Mars voor het Leven 2009De organisatie was in handen van Schreeuw om Leven en Christenen voor de Waarheid. Deze Mars wordt ieder jaar gehouden rond de tijd van de aanname van de Wet afbreking zwangerschap in de Tweede Kamer op 18 december 1980. Hierbij werd abortus gelegaliseerd tot de vierentwintigste week. Het startsein voor de Mars werd gegeven op de Dam in hartje Amsterdam met enkele korte toespraken, waarna een stille tocht van twee kilometer plaatsvond naar de Keizersgrachtkerk.

Opvallend veel jongeren namen deel dit jaar. Frank Pot, leider van de jongerenbeweging FIRE, legde de betekenis uit van de rode sticker met de zwarte letters LIFE op de mond van verscheidene deelnemers. Hiermee wordt de stilte tot uitdrukking gebracht van het kind dat geen stem heeft als het wegvlucht voor het abortusinstrument. Sinds de aanname van de abortuswet zijn 600.000 ongeboren kinderen gestorven, aldus Schreeuw om Leven. Elk jaar neemt dit aantal toe met 30.000 ongeboren levens.

Tevens wordt in de nacht van 18 op 19 december de jaarlijkse nachtwake gehouden bij abortusklinieken. De datum van 18 december is gekozen, omdat op die de Wet afbreking zwangerschap met slechts één stem meerderheid werd aangenomen in de Tweede Kamer.
(foto: www.schreeuwomleven.nl )