Wereldwijd is er een groeiend aantal mensen dat strijd tegen het in vele landen gelegaliseerd afbreken van zwangerschappen. Grote marsen voor het leven in o.a. de VS, Frankrijk en de Filipijnen tonen een opleving door met name jonge mensen! Wereldwijd is er een groeiend aantal mensen dat strijd tegen het in vele landen gelegaliseerd afbreken van zwangerschappen. Grote marsen voor het leven in o.a. de VS, Frankrijk en de Filipijnen tonen een opleving door met name jonge mensen!
Dit jaar voor de 25ste keer
In Nederland wordt al jaren in december de Mars voor het Leven gehouden, maar omdat het dit jaar om de 25ste mars gaat, wordt een grote menigte opgetrommeld. Het streven is om 30 duizend mensen op de been te brengen – omdat jaarlijks meer dan 30 duizend abortussen worden gepleegd in Nederland.
“We trekken naar Den Haag om een krachtig signaal te geven aan politiek en samenleving: alle onschuldige mensen hebben absoluut recht op leven. Daarom zeggen we: stop met abortus en euthanasie, start met echte alternatieven.”
December – Mars voor het Leven
Op 18 december 1980 werd het wetsvoorstel, dat uiteindelijk leidde tot legalisering van abortus in Nederland door de Tweede Kamer, goedgekeurd met de nipte meerderheid van 76 tegen 74 stemmen. Het wetsvoorstel was notabene ingediend door Job de Ruiter van het CDA en Leendert Ginjaar van de VVD. In april 1981 kwam het wetsvoorstel met minimale meerderheid van 38 tegen 37 stemmen door de Eerste Kamer. De Wet Afbreking Zwangerschap trad in werking op 1 november 1984. Na het in werking treden van de wet werd ieder jaar op 18 december een stille nachtwake gehouden. Uit praktische overweging is de datum van de Mars voor het Leven in loop van de jaren vervroegd.
Programma
- 10:30 uur – Heilige Mis (nieuwe ritus)
Paschalis Baylonkerk, Wassenaarseweg 53 in Den Haag - 10:30 uur – Heilige Mis (Tridentijnse ritus)
Sint-Jacobus de Meerdere, Parkstraat 65-A in Den Haag - 12:00 uur – Programma op het Malieveld
S.v.p. eigen lunchpakket meenemen - 13:30 uur – Mars
- 15:30 tot 18:00 uur – Katholiek naprogramma voor volwassenen
Anna van Buerenplein 41a in Den HaagProf. Andreas Kinneging, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Was in het verleden bestuurslid van een abortuskliniek, omdat hij voorstander was van de vrije keuze. Van dit idee heeft hij zich bekeerd. Kinneging: “Wat in een abortuskliniek gebeurt is eigenlijk ten hemel schreiend. Dat vinden deep down ook de mensen die er werken.”Irene van der Wende, nationaal coördinator van Silent No More in Nederland en een ambassadeur voor de ongeborenen. Silent No More is een hulpgroep voor vrouwen die een abortus hebben ondergaan. Irene was verkracht en aborteerde haar eigen kind. Deze abortus heeft een vernietigende uitwerking op haar gehad. Nu deelt zij haar getuigenis als een slachtoffer van verkrachting, als een vrouw die spijt heeft over haar abortus.
- 15:30 tot 18:00 uur – Naprogramma voor jongeren bij de Blauwe Zusters
Korte Koediefstraat 25 in Den HaagMet een hapje en drankje kunnen we kennismaken met andere jonge pro-lifers. Drie korte toespraken worden gehouden door:Lidwine Buirma, medeoprichtster en blogster van de site Purewomanhood.nl. Lidwine is als tiener zwanger geraakt en heeft ervoor gekozen haar baby’tje zelf op te voeden. Haar getuigenis laat ons zien dat kiezen voor het leven de moeite waard is.
Twee anonieme vrouwen, die in het verleden kozen voor een abortus en daar onder geleden hebben. Zij vertellen ons over hun ervaring en de genezing die God hun daarin heeft gegeven.
Bussen
Vanuit steeds meer plaatsen in Nederland hebben werkgroepen busvervoer naar Den Haag opgezet. Een mooie ontwikkeling, waar we God dankbaar voor zijn. Wilt u vanuit uw plaats ook een bus laten rijden? Wij kunnen u voorzien van instructies en promotiemateriaal. Mail albert@schreeuwomleven.nl of bel 035 – 6244 352, zodat alle tientallen bussen goed gecoördineerd kunnen worden. Meld u aan vóór: 24 november. (i.v.m. tijdig reserveren van de bussen)
Aanmelden voor meerijden
Meldt u zich aan door een e-mail te sturen naar de coördinator van de werkgroep bij u in de buurt. Wilt u daarbij uw naam, telefoonnummer, aantal mensen die u aanmeldt en de opstapplaats doorgeven? De coördinator van de werkgroep zal u vertellen hoe laat de bus vertrekt en hoe laat de bus verwacht terug te zijn. Afhankelijk van eventuele sponsoring die de werkgroep heeft gevonden, wordt de bijdrage per persoon berekend. De coördinator van de werkgroep laat u dit weten.