Marriage Week 2016De Marriage Week van 7 tot 14 februari komt er weer aan. Het is net zoiets als Vaderdag of Moederdag, maar nu voor Relaties. Even net iets meer aandacht hebben voor elkaar, even stilstaan, en kijken wat beter kan. De Marriage Week van 7 tot 14 februari komt er weer aan. Het is net zoiets als Vaderdag of Moederdag, maar nu voor Relaties. Even net iets meer aandacht hebben voor elkaar, even stilstaan, en kijken wat beter kan.

Marriage Week 2016De Marriage Week is ooit ontstaan in Engeland met het idee om de huwelijkse band eens in het jaar in het zonnetje te zetten. Geconcentreerd in de week voor Valentijnsdag, kunnen er allerlei activiteiten plaatsvinden. Deze zijn eigentijds, maar hebben als uitgangspunt het belang van goede relaties en huwelijken. Het motto van de feestweek van 2016 luidt: Gaan voor je relatie.

“Samen voor je relatie gaan, doet je jezelf ontdekken door de ander. Dat voelt fijn, is leuk en leerzaam. Of het nu gaat om samen koken, samen slapen, samen poetsen, samen film kijken of samen op bezoek. Het is belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft om vol verwondering te ontdekken en te ervaren wie de ander werkelijk is”, meldt de site van Marriage Week.

Iedereen kan meedoen met de Marriage Week door zelf een activiteit of evenement te organiseren: gehuwden, partners, ouders, kinderen, jongeren en ouderen. Maar ook vrijwilligers, ondernemers, of professionals die werkzaam zijn in bibliotheken, winkels, restaurants, gemeenten, kerken, sportclubs, bedrijven, enzovoort.

Er is dus veel mogelijk in deze feestweek, zo lang het maar gaat over het gewone dagelijkse leven in een huwelijksrelatie en de vragen die daarbij horen. Op de site vindt je allerlei voorbeelden van activitetiten en kun je ook zelf een activiteit toevoegen.

Toevalligerwijs valt Carnaval aan het begin van deze feestweek en is het op de woensdag (10 februari) Aswoensdag, de start van de Veertigdagentijd. Handig om te weten voor wie er rekening mee wil houden.