Marriageweek 2017De week vóór Valentijnsdag, van dinsdag 7 t/m dinsdag 14 februari, is internationaal ‘Marriage Week’. Ook dit jaar zijn er weer enkele activiteiten voor verloofden en gehuwden. Marriageweek 2017De week vóór Valentijnsdag, van dinsdag 7 t/m dinsdag 14 februari, is internationaal ‘Marriage Week’. Ook dit jaar zijn er weer enkele activiteiten voor verloofden en gehuwden.

“Velen zullen dit beeld wel herkennen: Je koopt iets moois voor je huis, verdiep je in hobby, sport. Kortom, je besteedt er veel aandacht en tijd aan. Maar hoe is het gesteld met je relatie? Wat doe je voor elkaar?”

De Marriage Week van 7 tot 14 februari, is net zoiets als Vaderdag of Moederdag, maar nu voor Relaties. Even net iets meer aandacht hebben voor elkaar, even stilstaan, en kijken wat beter kan.

Het thema is dit jaar “Je relatie fijn houden … doe je samen”.

Ook dit jaar zijn er weer enkele activiteiten:
(meld nog niet vermelde activiteiten aan info@rkactiviteiten.nl)

Valentijn Special: Relatie-studiemiddag

Studiedag RelatiesOok dit jaar organiseert Focolare rondom Valentijnsdag en in de Marriage Week een relatie-studiemiddag. Vorig jaar mochten ze meer dan 30 stellen verwelkomen en werd het een prachtige en nuttige dag. Dit jaar is het thema uitdagend: “Kan ik iets nieuws van jou leren?”

Communiceren is écht essentieel binnen de man-vrouw relatie. Goed naar elkaar luisteren gaat over communicatie. Hebben jullie een verschil in opvattingen, twijfels, verwachtingen, zorgen, toekomst? Vragen die alles te maken hebben met de houding naar elkaar toe. Hoe zorg je dat in de communicatie de liefde van twee kanten komt?

Dit brengen we allemaal ter sprake. Ben je al eens geweest, dan wordt ook deze middag weer een verrassing. Nieuw? Van harte welkom op deze verhelderende studiemiddag!

wanneer:   Zaterdag 11 februari 2017, 14.00-18.00 uur
locatie:   Mariënkroon, Nieuwkuijk
kosten:   € 25 per stel (incl. werkboek en uitgebreide thee)
kinderopvang:   aanwezig
extra:   EAT & TALK 18.30 – 21.00 uur. Kosten € 40 for-2
aanmelden:   vóór 6 februari 2017 per e-mail
e-mail:   info@relatiecursus.nu
website:   www.relatiecursus.nu

Open dag voor gezinnen

Open dag FocolareMet een open dag voor gezinnen biedt de Focolare op zondag 12 februari 2017 van 10.00 tot 17.00 uur een oecumenische ontmoetingsdag gezinnen. De dag begint met een dienst in Vlijmen of een H.Mis in Nieuwkuijk. Daarna is iedereen welkom op Abdij Mariënkroon.

“Je zit er middenin. Het Gezin. Een plek waar ruimte is om jezelf te zijn. Ruimte ook om je te ontwikkelen. Niet alleen als ouder, maar ook als kind. Mag je fouten maken en dus opnieuw beginnen? Maar… en dat is eigenlijk de vraag: ‘Hoe doe je dat in deze tijd?’ We proberen hierop een antwoord te geven én te krijgen tijdens de Open dag voor gezinnen. Waar iedereen welkom is.³

Programma
10.00 uur: Dienst (Vlijmen) of H.Mis (Nieuwkuijk) facultatief
11.00 uur: Koffie en thee, inleiding thema (Mariënkroon)
12.30 uur: Lunch (graag zelf meenemen)
13.30 uur: Uitwisselen van ervaringen
14.30 uur: Pauze
15.00 uur: Moment van gesprek binnen het echtpaar
16.30 uur: Terugkoppeling en afronding

  • Kosten: € 12 per persoon, € 6 per kind. Baby en kinderen tot 3 jaar gratis.
  • Kinderopvang is aanwezig.
  • Aanmelden vóór 6 februari 2017 per e-mail.