March for Life 2013 (foto: Heartbeat International Media Library)Honderdduizenden mensen liepen vrijdag 25 januari 2013 in de stad Washington mee in een pro-life demon­stratie bij gelegen­heid van de veertigste verjaardag van Roe vs Wade, de gerechte­lijke uitspraak waarmee abortus werd gelegaliseerd in de Verenigde Staten. Honderdduizenden mensen liepen vrijdag 25 januari 2013 in de stad Washington mee in een pro-life demonstratie bij gelegenheid van de veertigste verjaardag van Roe vs Wade, de gerechtelijke uitspraak waarmee abortus werd gelegaliseerd in de Verenigde Staten.

March for Life 2013 (foto: Heartbeat International Media Library)De aantallen overtroffen dit jaar de geschatte 400.000 deelnemers van de March for Life van vorig jaar. Hoewel de parkbeheerder niet langer officiële schattingen doet van het aantal demonstranten, wordt het record aantal deelnemers van dit jaar door meerdere bronnen bevestigd.

Rick Santorum

Onder de sprekers was ook de katholiek Rick Santorum, die vorig jaar nog in de race was om presidents-kandidaat te worden voor de republikeinen. Die strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Mitt Romney. Rick Santorum memoreerde de liefde en support die ze mochten ontvangen voor zijn dochter Isabella die met de zeldzame genetische aandoening Trisomie 18 is geboren. Een onverwachte hospitaalopname van ‘Bella’ deed hem zelfs kort zijn campagne onderbreken.

Subjectieve berichtgeving

Dat de reguliere media een pro-abortus bias hebben is ook dit jaar weer duidelijk. Bijvoorbeeld Fox News illustreert het nieuws van een half miljoen pro-life demonstranten met een foto van enkele pro-abortus-activisten die een tegendemonstratie hielden. Dankzij sociale media wordt de pro-life-beweging echter steeds beter gehoord.

Associated Press heeft de bias in berichtgeving geïnstitutionaliseerd in de 44e editie van hun stijlboek. Journalisten zouden “anti-abortus” moeten schrijven ipv “pro-life” en “abortusrechten” ipv “pro-choice”.

Tweet van de paus

Paus Benedictus XVI sloot zich aan bij de March for Life middels een tweet die hij op vrijdag 25 januari stuurde met zijn verse Twitter account @pontifex.

Video van de March for Life 2013

March for Life 2013 (YouTube)