26 oktober - Lustrum - Kinderen bidden voor kinderenHet eerste lustrum van het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen vindt plaats op zaterdag 26 oktober in Den Bosch. Alle kinderen zijn weer uitgenodigd om kaarten te komen maken en samen te bidden voor kinderen die ziek zijn. Het eerste lustrum van het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen vindt plaats op zaterdag 26 oktober in Den Bosch. Alle kinderen zijn weer uitgenodigd om kaarten te komen maken en samen te bidden voor kinderen die ziek zijn.

26 oktober - Lustrum - Kinderen bidden voor kinderenAls je ziek bent is het leuk om een kaart te krijgen. En dat is precies wat we gaan doen: zelf mooie kaarten knutselen voor zieke kinderen. Na eerdere keren hebben zieke kinderen en hun ouders laten weten de kaarten en het gebed van kinderen hartverwarmend te vinden. Het is een concrete en leuke manier voor kinderen om iets te doen voor een ziek kind.

Kaart én gebed

Om 14.30 uur beginnen we in het Sint-Janscentrum met het maken van de kaarten en alvast oefenen van de liedjes. Om 15.30 uur vindt dan de kinderprocessie plaats naar de Sint-Jan, muzikaal begeleid door jeugdleden van harmonie St. Cecilia. Om 15.45 uur starten we met het kinderrozenkransgebed in de Mariakapel waarbij ook alle namen van de kinderen voor wie we kaarten hebben gemaakt, worden voorgelezen. Rond 16.15 uur is het afgelopen.

Naast kaarten maken, bidden we ook voor de zieke kinderen. Het is goed om te bidden voor iemand die het moeilijk heeft. Al eeuwenlang ervaren mensen de kracht van het gebed. Veel kinderen weten niet meer goed hoe dit moet. Daarom wordt in onze parochie elk jaar in de rozenkransmaand oktober dit evenement georganiseerd om kinderen op een kindvriendelijke manier kennis te laten maken met het gebed op voorspraak van Maria.

Steun

Het Bisdom ’s-Hertogenbosch steunt deze actie van kinderen. Daarom een oproep aan kinderen: doe ook mee! Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Kunt u zelf steun gebruiken of bieden? U mag een kind dat vanwege ziekte of om andere redenen extra gebed kan gebruiken, aanmelden. Mail daarvoor de voornaam van het kind naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl. De kaarten voor dit kind worden na afloop naar u gestuurd tezamen met een attentie.

En wie mee wil helpen bij deze grootste activiteit, heel graag. Extra hulp bij het maken van de kaarten is zeer welkom. Voor informatie kunt u mailen naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Meer informatie