Ludin en Joris

Wij zijn Ludin (30), papa Joris (32) en onze kleine Elisa (18 maanden) Ludin en JorisOns gezin bestaat uit mama Ludin (30), papa Joris (32) en onze kleine Elisa (18 maanden). Sinds drie maanden zijn wij in dankbare en blijde verwachting van een broertje of zusje voor Elisa. We zijn bijna zes jaar getrouwd. Mama komt uit Honduras en woont al bijna 7 jaar in Nederland. We wonen met veel plezier in Vught.

Een doorsnee dag begint met het bordje pap voor Elisa. Na het douchen en aankleden gaan papa en mama ontbijten, en komt Elisa er gezellig bij zitten, soms eet ze nog een paar hapjes mee.

Ons favoriete moment is na het avondeten, als we met z’n drieën in de huiskamer op de grond zitten om met Elisa te spelen. Elisa vind dat fantastisch, en we komen zelf een beetje tot rust na een drukke dag.

De meest ingrijpende beslissing die we hebben moeten nemen was in 2000. We hebben toen besloten dat Ludin in Nederland zou komen wonen om bij elkaar te kunnen zijn. De nieuwe cultuur, het samen in een huis wonen, maar vooral de afstand tot haar familie hebben de eerste twee jaar tot een moeilijk periode gemaakt. We hebben toen geleerd hoe belangrijk echte liefde is.

We hebben dagelijks twee momenten dat we samen bidden. Voor we Elisa in bed leggen bidden we altijd een kort gebedje. Ook voor we zelf naar bed gaan bidden we kort samen, en lezen we altijd een stukje in de bijbel.

We hebben sinds kort ook een gezinstraditie die we ons door Elisa bewust zijn geworden. Voor het eten spreken we een kort gebed uit, en wensen elkaar dan smakelijk eten, met een kusje. Sinds Elisa bij ons aan tafel mee-eet, is zij dit ook gaan doen. Ze wil voordat we gaan eten altijd een hand of een kusje van ons hebben.