Loon gezinsleden vaak onbekendOuders weten vaak niet goed wat hun kinderen verdienen en andersom is dat niet anders. Kinderen die geen financiële steun van hun ouders ontvangen, denken meestal dat vader en moeder vinden dat zij voor zichzelf moeten zorgen.
Ouders weten vaak niet goed wat hun kinderen verdienen en andersom is dat niet anders. Kinderen die geen financiële steun van hun ouders ontvangen, denken meestal dat vader en moeder vinden dat zij voor zichzelf moeten zorgen.

Loon gezinsleden vaak onbekendDit blijkt uit onderzoek van het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud). De studie moest onder meer uitwijzen in hoeverre kinderen nog financiële steun krijgen van hun ouders. In een kwart van de gezinnen is dit het geval. Dat gebeurt meestal op onregelmatige basis als het kind geld nodig heeft of erom vraagt. Een op de tien ouders schenkt structureel een bedrag aan zijn kinderen.

De ouders die hun kind structureel steunen, maken daarbij vaak gebruik van de mogelijkheid belastingvrij te schenken. Dit zijn vooral hoogopgeleide ouders met een hoog inkomen. Koopt een kind een eigen woning, dan biedt een op de acht ouders financiële steun.

Een derde van de ouders steunt de kinderen niet omdat zij daar geen geld voor hebben. Anderen gaan ervan uit dat hun kinderen het niet nodig hebben. Kinderen die geen geld van hun ouders krijgen, denken meestal dat vader en moeder vinden dat zij voor zichzelf moeten kunnen zorgen. (nu.nl)