NeocatechumenaatPaus Franciscus heeft het in Limburg woon­ach­tige echt­paar Massimo en Patrizia Paloni tot auditor (toe­hoorder) benoemd van de gezins­synode die van 4 t/m 25 oktober 2015 in Rome zal worden gehouden. Paus Franciscus heeft het in Limburg woonachtige echtpaar Massimo en Patrizia Paloni tot auditor (toehoorder) benoemd van de XIVe Algemene Vergadering van de Bisschoppensynode, met als thema ‘De roeping en de missie van het gezin in de kerk en de moderne wereld’, die van 4 tot 25 oktober in Vaticaanstad wordt gehouden.

NeocatechumenaatMassimo en Patrizia, die wonen in Maastricht en twaalf kinderen hebben, zullen namens de Neocatechumenale Weg aanwezig zijn bij de Synode. In het jaar 2004 verhuisden zij op verzoek van bisschop Frans Wiertz vanuit Rome naar het bisdom Roermond om als familie in missie de Kerk te dienen in de nieuwe evangelisatie als vrijwilligers. Sinds enkele jaren zijn zij actief als Itinerante Catechisten.

De Neocatechumenale Weg is een weg van christelijke initiatie, beleefd in kleine gemeenschappen, waar men de rijkdommen van het sacrament van het Doopsel kan herontdekken en waarin de mensen kunnen ontdekken wat christen-zijn betekent. Eén van de gaven binnen de Neocatechumenale Weg is de herontdekking van de schoonheid van de christelijke familie, die vele echtparen heeft bemoedigd en geholpen om open te zijn voor het leven, het geloof door te geven aan hun kinderen en sommige echtparen heeft geïnspireerd om alles achter te laten om te evangeliseren overal ter wereld, op aanvraag van de plaatselijke bisschoppen.

Tijdens zijn toespraak aan de leden van de Neocatechumenale Weg in maart zei Paus Franciscus: “Ik ben bijzonder blij dat deze missie van jullie wordt uitgevoerd dankzij christelijke families, die verenigd in een gemeenschap, de missie hebben om de tekenen van het geloof te geven, die de mensen aantrekken tot de schoonheid van het Evangelie”. “Jullie hebben de kracht ontvangen  om alles te verlaten en te vertrekken naar verre landen dankzij een weg van christelijke initiatie, beleefd in kleine gemeenschappen. Dit is de Neocatechumenale Weg, een werkelijk geschenk van de Voorzienigheid aan de Kerk van onze tijd”.

(Bisdom Roermond)