LiefdesverklaringWij overwegen om onze drie dochters binnenkort zonder medische indicatie te voorzien van een buitenboord beugel, een brilletje met jampotglazen en stekeltjes haar. Vooral Chiara van net negen jaar heeft nogal eens last van verliefde jongetjes. Op de één of andere manier krijgen haar vader en ik het daar toch een beetje Spaans van: voor je het weet zit zo’n ventje aan je dochter te plukken en dat was dus even niet de bedoeling. Wij overwegen om onze drie dochters binnenkort zonder medische indicatie te voorzien van een buitenboord beugel, een brilletje met jampotglazen en stekeltjes haar. Vooral Chiara van net negen jaar heeft nogal eens last van verliefde jongetjes. Op de één of andere manier krijgen haar vader en ik het daar toch een beetje Spaans van: voor je het weet zit zo’n ventje aan je dochter te plukken en dat was dus even niet de bedoeling.

Nu vraagt u zich misschien af: hoe verlopen die avances dan? Dat gebeurt vooral via hyves in digi-taal. Zo vond er gisteravond onderstaande chat-conversatie plaats tussen Chiara en Stijn, die ik hier met toestemming van Chiara mag afdrukken:

Stijn: ik vin jou lief

Chiara (negeert de verklaring): ik ga morgen met Inge spelen

LiefdesverklaringChiara: ben je er nog? (Stijn dacht waarschijnlijk: ik had het over iets anders…)

Chiara: doei (Chiara dacht: die is zeker uitgelogd)

Stijn: ik ben op jou (met plaatje: twee smileys aan een ‘dinner for two’-tafel met tussen hen in een kaarsje waar hartjes uitspuiten).

Chiara: ik niet op jou (bám, cold as ice…)

Stijn: smiley met gebroken hartje (arme jongen)

Chiara: maar je bent wel cool, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll cool (toch maar even troosten).

Blijft stil aan de andere kant….

Chiara: ben je er nog?

Stijn: ja

Chiara: je bent super cool

Automatische mededeling: ‘Stijn is waarschijnlijk offline’

Chiara: ben je er nog? (doodse stilte…). Chiara stuurt een berichtje: ‘hoi stijn je bent super cool groetjes chiara’.

Arme jongen… Wie weet dat ze over vijftien jaar gloeiende spijt krijgt van deze ‘cold as ice’-actie want Stijn is een stoere jongen die later vast politiechef wordt. In elk geval zijn haar ouders weer even gerustgesteld. Niet in de laatste plaats omdat er nog maar één jongen is die ze de liefste vindt: haar vader. Maar dat zal vast niet lang meer duren…

Brechje