Worldwide Candle LightingWereldwijd herdenken mensen komende zondag met een lichtketting gestorven kinderen in het kader van de jaarlijkse Wereld Kindergedenkdag. Dat meldt Katholiek Nieuwsblad. Worldwide Candle LightingWereldwijd herdenken mensen komende zondag met een lichtketting gestorven kinderen in het kader van de jaarlijkse Wereld Kindergedenkdag. Dat meldt Katholiek Nieuwsblad.

Het gaat om een Amerikaans initiatief dat in 1996 werd genomen door een organisatie ‘Compassionate Friends’ van ouders van gestorven kinderen. Iedere kaars die in het kader van de Worldwide Candle Lighting wordt aangestoken herinnert aan de kinderen die zo door hun familie en vrienden worden gemist. Het kaarslicht vormt tegelijk een teken van hoop dat het in het leven van de nabestaanden niet altijd donker zal blijven.

In Duitsland roept de kinderhospicevereniging op zondag vanaf 19 uur een brandende kaars voor het raam te plaatsen. Door alle tijdzones heen ontstaat zo een 24 uur durende lichtketting ter nagedachtenis aan de gestorven kinderen. Op vele plaatsen worden ook vieringen, lezingen en andere bijeenkomsten gehouden.

In Nederland leeft de Worldwide Candle Lighting nog niet erg, al is er de laatste jaren wel meer aandacht voor.