Liam NeesonVolgens steracteur Liam Neeson (60) is de maatschappij zo geseksua­li­seerd dat het relaties te gronde richt. Hij zegt dit in een inter­view met de Catholic Herald. Neeson zegt te hebben gewor­steld met het geseksua­li­seerde karakter van de maatschappij. Volgens steracteur Liam Neeson (60) is de maatschappij zo geseksualiseerd dat het relaties te gronde richt. Hij zegt dit in een interview met de Catholic Herald. Neeson, die sinds de dood van zijn vrouw Natasha Richardson drie jaar geleden, hun twee zoons alleen opvoedt, zegt te hebben geworsteld met het geseksualiseerde karakter van de maatschappij.

Liam Neeson “Ik zou nu niet graag een kind zijn, omdat we allemaal worden overspoeld met zoveel informatie over seksualiteit die van alle kanten op ons afkomt – de media, billboards, gewoon overal vandaan – en dat moet zo verwarrend zijn voor kinderen”, aldus de acteur. Zijn twee zoons zijn 17 en 16 jaar oud.

De seksualisering van de maatschappij verwoest volgens de hoofdrolspeler van onder meer Schindler's List en Love Actually liefhebbende relaties. “Er is een probleem dat iets, als je er overbekend mee raakt, van het heilige naar het bijna profane gaat. De daad is zeer, zeer speciaal, weet je. Ze is vol van mysterie en verwondering, en ik zou niet willen dat we op het punt komen dat we er lichthartig mee omgaan, omdat ze meer verdient dan dat.”

De kritiek van Leeson is opmerkelijk. Een van de grondleggers van de seksuele revolutie en de opheffing van de wettelijke beperkingen op pornografie was Alfred Kinsey (1894-1956), in wiens huid Leeson kroop voor de biografische film Kinsey uit 2004. (KN)