Large Family and Future of Humanity (LFFH) Forum bijeen in MoskouHoewel Rusland in de Westerse wereld een steeds slechtere pers krijgt, worden bepaalde aspecten van de samenleving daar steeds meer door sociaal behoudende activisten als voorbeeld voorgehouden. Dit werd duidelijk tijdens een conferentie die begin deze maand in het Kremlin werd gehouden. Hoewel Rusland in de Westerse wereld een steeds slechtere pers krijgt, worden bepaalde aspecten van de samenleving daar steeds meer door sociaal behoudende activisten als voorbeeld voorgehouden. Dit werd duidelijk tijdens een conferentie die begin deze maand in het Kremlin werd gehouden.

Large Family and Future of Humanity (LFFH) Forum bijeen in MoskouOp 10 september spraken daar sprekers uit heel de wereld die het eens waren dat seksuele immoraliteit de structuur van het Westerse gezin diepgaand heeft aangetast. Op het Large Family and Future of Humanity Forum (LFFH Forum) waren 45 naties vertegenwoordigd. Duizend afgevaardigden van deze naties hadden de reis naar Moskou gemaakt.

De conferentie hield zich bezig met sleutelvraagstukken zoals abortus, ‘homohuwelijk’, en gay prides, waarvan de deelnemers vinden dat die de traditionele waarden ondermijnen in de gebieden, waar dergelijke denkwijzen prominent zijn geworden. Schrijver Julio Severo merkte op dat het gastland de enige plaats is waar gezinswaarden nog levend zijn.

Naar zijn mening “vormt Rusland de hoop voor conservatieve strijders in een wereld die toenemend gecorrumpeerd raakt door de Westerse ontaarding van vrije seks, opgelegde abortus, alomvattend immoreel seksueel onderwijs, geboortebeperking en homoseksuele indoctrinatie via media en scholen”. De Russische president Vladimir Poetin had de deelnemers aan de conferentie welkom geheten met een persoonlijke boodschap, waarin hij de “uitholling van morele waarden” in de wereld betreurde.

Volgens LifeSiteNews opende Kirill, patriarch van Moskou de bijeenkomst met een nadrukkelijke steunbetuiging aan het gezin. Metropoliet Hilarion, het hoofd externe relaties van de Russisch-orthodoxe Kerk, wees op de onderdrukking van hen die opkomen voor het huwelijk, met Frankrijk als concreet voorbeeld. Hij vroeg aandacht voor Europa's “diepe demografische crisis” en betreurde dat “wettige moord – abortus – er massaal wordt toegestaan zonder dat iemand iets zegt.”

Rabbi Berel Lazar, opperrabbijn van Rusland, zei dat er in het Westen een vreemde “levensstijl” opgekomen is die kinderen verwerpt. “God zij dank is dit niet mogelijk in het Rusland van vandaag”, zei hij. De katholieke aartsbisschop Vincenzo Paglia, sprak per video de conferentie toe. Hij noemde het gezin de “hoeksteen” van de samenleving en niet zomaar een “bouwsteen”. Hij waarschuwde dat er tegenwoordig veel wetten zijn die het gezin verzwakken.

Hoewel de organisatoren benadrukten dat hun doel was het “natuurlijke gezin” te beschermen en de verdediging te bevorderen “van de integriteit van het menselijk leven vanaf het moment van conceptie tot aan de natuurlijke dood”, hebben media binnen en buiten Rusland hen voorspelbaar weg proberen te zetten als kwezels en haatzaaiers.

Mikpunt was vooral Jelena Mizulina, de volksvertegenwoordigster die een drijvende kracht was achter de anti-homopropagandawet in Rusland die in het Westen veel stof deed opwaaien. “Ik ben er zeker van dat in Europa een forum als dit niet mogelijk zou zijn”, zei ze. “En als die al gehouden zouden worden, dan niet in het Kremlin (de regeringszetel, -red.) maar ergens buitenaf.”

(bron: Western Journalism / Katholiek Nieuwsblad)