Het succes van het geven van levenKinderen zijn geen “te vermijden obstakel”. Dat heeft de Mexicaanse aartsbisschop Chavez Botello gezegd tijdens de Internationale Dag voor het Kind. “Er is geen reden waarom een moeder geen succesvolle vrouw kan zijn. Wat is er meer succesvol dan het leven te schenken?” Het succes van het geven van levenKinderen zijn geen “te vermijden obstakel”. Dat heeft de Mexicaanse aartsbisschop Chavez Botello van Antequera-Oaxaca gezegd tijdens de Internationale Dag voor het Kind. “Er is geen reden waarom een moeder geen succesvolle vrouw kan zijn. Wat is er meer succesvol dan het leven te schenken?”

“Leven schenken is de grootste triomf die we over de dood kunnen verkrijgen. De mens draagt de aangeboren aandrang voldoening te vinden in het schenken van het leven. Het is bewezen dat echtelijke problemen vaker voorkomen bij paren zonder kinderen”, aldus de Mexicaanse aartsbisschop.

Hij riep ouders op niet bang te zijn voor hun verantwoordelijkheden. Je verantwoordelijkheid ontlopen door geen kinderen te krijgen is geen oplossing. Het vereist volwassenheid, aldus de aartsbisschop, om te begrijpen dat deze verantwoordelijkheid “bevrediging geeft”. Hij waarschuwde dat “de angst voor de vruchtbaarheid een kwaad is dat ons ontmenselijkt”.

Tegelijk wees de aartsbisschop erop dat kinderen niet mogen worden verwekt zonder dat de ouders “de vaste wil hebben een thuis te vormen”. Hij waarschuwde tevens voor de littekens die kinderen oplopen door huiselijk geweld en noemde adoptie een gepast antwoord op de eenzaamheid van verweesde kinderen. (KN/CNA)