SchoenmaatjesBijna waren we het vergeten: oktober en november wordt weer de actie Schoenmaatjes gehouden. Kinderen vullen een schoenendoos met artikelen waarmee ze een kind in een ver land mee blij maken. SchoenmaatjesBijna waren we het vergeten: oktober en november wordt weer de actie Schoenmaatjes gehouden. Kinderen vullen een schoenendoos met artikelen waar ze een kind in een ver land mee blij kunnen maken, leveren de doos in bij hun deelnemende school of vereniging of bij één van de inlever­punten in Nederland en Edukans zorgt ervoor dat ze netjes worden uitgedeeld in een ver land.

Al jaren wordt in de herfst deze sympathieke actie gehouden om kinderen in een ver land blij te kunnen maken met leuke spulletjes. Waar moet je dan aan denken? Schriften, pennen, (kleur)potloden, knuffels, speelgoed, muziekinstrumentje, maar ook tandenborstel, tandpasta en zeep.

Veel scholen en verenigingen organiseren de actie Schoenmaatjes en brengen de gevulde dozen gezamenlijk naar een inleverpunt. Maar ook individuele kinderen kunnen thuis meedoen waarna de schoenendoos ingeleverd kan worden bij een van de bijna 2000 ‘DHL Parcelshops’.

Veelgestelde vragen

  • Voor wie is het?
    Voor alle kinderen in Nederland!
  • Wanneer is het?
    Van begin september tot en met half december.
  • Waarom?
    Om kinderen in Nederland te leren dat geven om een ander belangrijk is en kinderen in ontwik­ke­lingslanden een onvergetelijk cadeau te geven.

Meer informatie

Uitgebreide informatie staat op de website van Edukans.