Lekker schreeuwen op schoolpleinBuren van scholen en kinderdagverblijven kunnen vanaf 1 januari niet meer klagen over schreeuwende kinderen. Geluid van kinderstemmen telt dan niet meer mee bij het vaststellen van geluidsoverlast.
Buren van scholen en kinderdagverblijven kunnen vanaf 1 januari niet meer klagen over schreeuwende kinderen. Geluid van kinderstemmen telt dan niet meer mee bij het vaststellen van geluidsoverlast.

Lekker schreeuwen op schoolpleinDat heeft minister Jacqueline Cramer (Milieu) donderdag laten weten.

Tijdens de lessen moeten de kinderen het rustig aan doen: de uitzondering op de regels voor geluidsoverlast geldt alleen een uur voor en een uur na de schooltijden. Voor kinderdagverblijven geldt deze uitzondering alleen als deze open zijn.

Voor scholen en kinderdagverblijven waar geen andere gebouwen in de buurt staan, bijvoorbeeld op het platteland, telde stemgeluid al niet mee bij het bepalen van het lawaai.

Op verzoek van de Tweede Kamer mogen ook scholieren in de grote stad straks schreeuwen op het schoolplein. Gemeenten staat het nog wel vrij zelf te bepalen welke plaatsen geschikt zijn voor een nieuwe basisschool of kinderdagverblijf. (Nu.nl)