Latino’s komen op voor huwelijkRond de vijfduizend Latino’s trokken afgelopen zondag in Denver (VS) de straat op om hun steun te tonen voor huwelijk en gezin. Nog niet eerder was een dergelijk grote groep Latino’s bijeengekomen.
Rond de vijfduizend Latino’s trokken afgelopen zondag in Denver (VS) de straat op om hun steun te tonen voor huwelijk en gezin. Nog niet eerder was een dergelijk grote groep Latino’s bijeengekomen.

Latino’s komen op voor huwelijkOnder de titel ¡Viva la Familia! werd deze historische bijeenkomst georganiseerd door de Alliance For Marriage (Vereniging voor het huwelijk). Vanuit Denver en omstreken waren de duizenden enthousiaste Latino’s naar Denver gekomen, waar katholieke en evangelische leiders uit Colorado, Californië en Arizona hen toespraken. Onder hen onder anderen Alejandro Bermudez, de directeur van een van ’s werelds bekende persbureaus, Catholic News Agency.

Een van de sprekers, Luis Soto die een van de religieuze centra van het aartsbisdom van Denver leidt, zei tot de menigte dat het initiatief Viva la Familia “ons er allemaal aan herinnert dat het gezin de belangrijkste sociale instelling is”.

Bij de berichtgeving achteraf merkte CNA op dat de lokale media de rally totaal had genegeerd. Wel werd melding gemaakt van een oefendemonstratie voor een anti-oorlogprotest, waar 1500 mensen aan deelnamen.(CNA)