March for Life 2012Dit weekend werd in de Verenigde Staten weer de March for Life gelopen in diverse Amerikaanse steden. Schattingen spreken over een kwart miljoen deelnemers ondanks regen en kou. March for Life 2012Dit weekend werd in de Verenigde Staten weer de March for Life gelopen in diverse Amerikaanse steden. Schattingen spreken over een kwart miljoen deelnemers ondanks regen en kou.

De jaarlijkse March for Life vindt plaats rond de datum waarop in 1973 in de VS abortus werd gelegaliseerd (22 januari 1973). Een programma met filmvertoning, debatten, presentaties en als hoogtepunt de mars besloeg het hele weekend.

Zoals gewoonlijk laten de media het -ondanks de massale opkomst van dit jaarlijkse protest- massaal afweten. Het is schrijnend om te zien dat een paar duizend Occupy-demonstranten veel meer media-aandacht krijgen dan een kwart miljoen pro-life demonstranten.

Op Twitter vliegen de getuigenissen over het scherm met hashtag #marchforlife en #march4life. De meesten beschrijven een geweldige ervaring maar ook het slechte weer is onderwerp van gesprek. Hieronder enkele tweets die in het oog sprongen:

March for Life tweets