Koop 'n kerk voor kinderwerkDit jaar zal stichting Sonshine een deel van een kerkgebouw in Rotterdam-Pendrecht aankopen, om een plek te hebben voor hun missionaire kinderwerk. Met de actie Koop ‘n kerk voor kinderwerk hoopt de stichting de nodige financiële middelen bij elkaar te krijgen. Dit jaar zal stichting Sonshine een deel van een kerkgebouw in Rotterdam-Pendrecht aankopen, om een plek te hebben voor hun missionaire kinderwerk.

Koop 'n kerk voor kinderwerkDat heeft de stichting bekendgemaakt. Het werk van de huidige stichting startte in november 2005. Patricia en Paul Kamp kwamen in Rotterdam wonen om in één van de vele achterstandswijken kinderwerk op te zetten. Een aantal jaren is er al veel bereikt, zegt Arie Kars, voorzitter van het bestuur stichting Sonshine. "Wekelijks komen veel kinderen naar de clubmiddagen en hun aantal groeit. Het zijn er nu al meer dan zestig kinderen per middag." Kinderwerk is hard nodig, zegt Kars. "Er is veel nood in de wijk; gebroken gezinnen, armoede, opvoedingsproblemen, verwaarlozing en ga zo maar door. Sonshine helpt, ondersteunt, troost en brengt mensen in aanraking met de liefde van God."
 
Om dit werk te kunnen blijven doen en te laten groeien, wil Sonshine het kerkgebouw van de Open Hofkerk in Rotterdam-Pendrecht kopen waar het jeugdwerk zich in kan vestigen; in 2010 de pastorie en de ontmoetingshal, een paar jaar later de kerkzaal. De aankoop is mogelijk gemaakt door een lening van het Sint-Laurensfonds. "Om deze zo snel mogelijk af te lossen, starten we nu de sponsoractie ‘Koop een kerk voor kinderwerk', zegt Kars. "Wij staan voor een enorme uitdaging."
 
De actie Koop ‘n kerk voor kinderwerk is een initiatief van Stichting Steun Sonshine. Deze stichting is opgericht in 2006 en richt zich op het aankopen en beheren van het gebouw, alsmede de zakelijke belangenbehartiging van het jeugdwerk.
 
Meer informatie: www.sonshine.nl