KindergetijdenboekDe Nederlandse Nationale Raad voor Liturgie heeft een wereldprimeur: een getijdenboek voor kinderen. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad in de uitgave van aanstaande vrijdag. KindergetijdenboekDe Nederlandse Nationale Raad voor Liturgie heeft een wereldprimeur: een getijdenboek voor kinderen. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad in de uitgave van aanstaande vrijdag.

Onlangs hebben de bisschoppen en de Vaticaanse Congregatie voor de Goddelijke Eredienst het Getijdenboekje voor kinderen goedgekeurd. Het gaat om een sterk vereenvoudigde bewerking van het Getijdenboek van de Kerk.

Het getijdenboekje gebruikt kinderliederen die bekend zijn van de gezins- en kindermissen. Aan de hand daarvan worden kinderen vertrouwd gemaakt met het getijdengebed van de Kerk, vooral het morgen- en avondgebed. De gebeden zijn voorzien van toonzetting en kunnen thuis, op school en in kindergroepjes worden gebruikt, maar ook voor gezinsmissen.

Net als het ‘echte’ getijdenboek is er een cyclus van vier weken. Formaat en vormgeving sluiten aan bij het Klein Getijdenboek.

Het getijdenboekje voor kinderen verschijnt als gratis bijlage bij de liturgische kalender voor de Nederlandse kerkprovincie, maar is ook afzonderlijk te bestellen voor € 9,95 via (030) 232 69 09. (KN)