Kinderfeest Bisdom ’s-HertogenboschOp zaterdag 24 maart 2012 organiseert het Bisdom Den Bosch alweer het zevende Kinderfeest. Dit feest wordt georganiseerd voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Het thema is: ‘Stap uit je boot!’ ofwel: durf op Jezus te vertrouwen zoals Petrus deed die over het water liep. Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert het Bisdom Den Bosch alweer het zevende Kinderfeest in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Dit feest wordt georganiseerd voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Het thema is: ‘Stap uit je boot!’ ofwel: durf op Jezus te vertrouwen zoals Petrus deed die over het water liep.

Kinderfeest Bisdom ’s-Hertogenbosch De opzet van de dag is dat kinderen ervaren dat geloven een ‘feest’ is.  Elk kind is welkom: kerkelijk betrokken of niet.

Henkie de buikspreekpop

De dag begint om 10.15 uur in de Sint Jan. Na een korte gebedsviering gaan de deelnemers naar het Theater aan de Parade. Bij binnenkomst krijgt elk kind een ‘verrassingstasje’. Als hoofdact komt artiest Matthijs Vlaardingerbroek met zijn grote vriend Henkie, de buikspreekpop.

In de middag zijn er doe-workshops. Zo kunnen kinderen van Henkie leren hoe ze ook kunnen ‘buikspreken’. Bovendien kent hij ook nog wat goocheltrucs. Verder is er een workshop samba-percussiespelen en zingen en dansen met de KISI-kids. Ook is er een workshop Bidden Thuis, waarbij wordt uitgelegd hoe kinderen thuis hun eigen gebedshoek kunnen inrichten.

De dag eindigt met een mini-concert van Bloved, een kinderband én het oplaten van ballonnen. Rond half vier is de dag afgelopen.

Praktisch

Deelname kost 6 euro per kind. Volwassen begeleiders mogen gratis naar binnen. Per vier kinderen (of minder) moet er minstens een volwassen begeleider bij zijn. Voor meer informatie en opgave: www.bisdomdenbosch.nl/kinderfeest of kinderfeest@bisdomdenbosch.nl. Graag vóór 5 maart aanstaande.