Radio Jeugdjournaal“Radio is allerminst ouderwets.” Dat zegt 87 procent van de kinderen tussen negen en veertien jaar, zo blijkt uit een onderzoek van het onderzoekspanel Jeugdpeil in opdracht van NOS Radio Jeugdjournaal. “Radio is allerminst ouderwets.” Dat zegt 87 procent van de kinderen tussen negen en veertien jaar, zo blijkt uit een onderzoek van het onderzoekspanel Jeugdpeil in opdracht van NOS Radio Jeugdjournaal.

Radio JeugdjournaalRuim vier van de vijf kinderen luistert in meer of mindere mate naar de radio, zo blijkt uit het onderzoek dat zaterdag 20 juni gepresenteerd werd tijdens de allereerste uitzending van het NOS Radio Jeugdjournaal. De auto (69 %) en de eigen kamer (66 %) zijn de favoriete plekken voor de jeugd om het medium te beluisteren. Bijna alle kinderen (92 %) luisteren via een traditioneel radiotoestel, terwijl een kleine minderheid de computer hiervoor inschakelt of een mobieltje gebruikt.

De meeste kinderen vinden goede muziek het belangrijkste op de radio, gevolgd door leuke weetjes (games, artiesten en mode). Nieuws komt op de derde plaats. Op zaterdag 20 juni was een eerste uitending. Zaterdag 27 juni is vanaf 19.00 uur het NOS Radio Jeugdjournaal op Radio 1 nogmaals een kwartier als experiment te beluisteren.