VredeRond de 800 kinderen hielden begin deze week een mars naar Bethlehem voor de vrede, al biddend voor de onschuldige slachtoffers die bij het conflict in de Gaza-strook zijn gevallen.
Rond de 800 kinderen hielden begin deze week een mars naar Bethlehem voor de vrede, al biddend voor de onschuldige slachtoffers die bij het conflict in de Gaza-strook zijn gevallen.

VredeDe Latijnse patriarchaat van Jeruzalem, aartsbisschop Fouad Twal, en bisschoppen van over de hele wereld (Verenigd Koningrijk, Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika) begeleidden de kinderen in hun jaarlijkse mars voor de vrede. In Bethlehem aangekomen, sprak de aartsbisschop over het geweld in de Gaza-strook. “Geweld, ongeacht waar het vandaan komt of welke vorm het aanneemt, moet altijd worden veroordeeld.”

Hoewel men soms wordt verleid te geloven dat geweld een oplossing biedt, geeft dit valse hoop, aldus Fouad Twal. Volgens hem ligt de enige oplossing in een internationale aanpak. “We zijn geen politiek leiders, maar nu we tot Christus bidden in ons hart te komen, om ons te sterken in onze hoop en ons geloof, nemen we gelijk de missie van Christus op ons, die geen grenzen kent. Laat onze liefde, offers en gebed politiek leiders ertoe zetten te bouwen aan een samenleving  van liefde, verzoening en veiligheid voor iedereen.” (Zenit/KN)