The Spoilt GenerationKleine kinderen kijken graag televisie, vooral als er veel kleuren zijn en veel beweegt. Dat betekent niet dat ouders daarop in moeten gaan. Dat stelt dr Aric Sigman, hoogleraar en onderzoeker op het gebied van de gezondheid van kinderen. The Spoilt  GenerationKleine kinderen kijken graag televisie, vooral als er veel kleuren zijn en veel beweegt. Dat betekent niet dat ouders daarop in moeten gaan. Dat stelt dr Aric Sigman, hoogleraar en onderzoeker op het gebied van de gezondheid van kinderen.

“Kinderen zijn geïnteresseerd in televisie. Gorilla’s ook. Als kinderen ergens geïnteresseerd in zijn, hoef je hun dat niet te geven.” Makers van televisieprogramma’s en videospelletjes zijn volgens hem meer geïnteresseerd in kijkcijfers en omzet dan in het welzijn van het kind.

De auteur van o.a. The Spoilt Generation en Remotely Controlled – How television damages our lives signaleert de schade vooral op het vlak van de capaciteit van kinderen om relaties aan te gaan. Televisie en elektronische media tasten vooral de empathie aan, het invoelingsvermogen ten aanzien van anderen. Zo blijkt dat onder meer oogcontact met anderen achteruitgaat. (KN/FamilyEdge)

Uit onderzoek blijkt volgens Sigman ook dat bij kinderen in Afrika die pc´s mochten gebruiken de schoolresultaten niet omhoog gingen.