Kinderen en internet 2-8 jaarDe website Mijn­kind­online.nl heeft een brochure uitge­geven over het omgaan met internet bij kinderen van 2 t/m 8 jaar. “Kinderen gaan steeds jonger online, en ze doen dat ook steeds inten­siever. Er zijn kinderen die al vanaf hun tweede jaar inter­netten en de ‘gemiddelde’ driejarige peuter is zo’n 35 minuten per week online.” Kinderen en internet 2-8 jaar De website Mijnkindonline.nl heeft een brochure uitgegeven over het omgaan met internet bij kinderen van 2 t/m 8 jaar.

“Kinderen gaan steeds jonger online, en ze doen dat ook steeds intensiever. Er zijn kinderen die al vanaf hun tweede jaar internetten en de ‘gemiddelde’ driejarige peuter is zo’n 35 minuten per week online.”

“‘Mijn kind op internet 2-8 jaar’ is bedoeld voor ouders, leerkrachten, maar ook opa’s en oma’s die kinderen hun eerste stapjes op internet willen laten zetten. Hoe doe je dat zo goed mogelijk? En welk aanbod is geschikt voor uw kind?”

“Hoe enthousiast u zelf ook bent over nieuwe media, onthoud het volgende: computeren is niet de favoriete tijdsbesteding van kinderen. De meeste kinderen spelen nog altijd het liefste gewoon buiten.”

Download de brochure van Mijnkindonline.nl (PDF)