Kinderen bidden voor kinderenAlle kinderen uit de regio 's-Hertogenbosch worden weer uitge­nodigd om kaarten te maken en samen te bidden voor kinderen die ziek zijn. Zaterdag 1 oktober 2011 wordt weer het jaarevenement Kinderen bidden voor kinderen georganiseerd. Bij het hele programma zijn (groot)ouders van harte welkom. Deelname is gratis. Alle kinderen uit de regio 's-Hertogenbosch worden weer uitgenodigd om kaarten te maken en samen te bidden voor kinderen die ziek zijn. Zaterdag 1 oktober 2011 wordt weer het jaarevenement Kinderen bidden voor kinderen georganiseerd. Bij het hele programma zijn (groot)ouders van harte welkom. Deelname is gratis.

Programma

14.30 uur:   kaarten maken in Sint-Janscentrum (vlakbij parkeerterrein aan de Hekellaan)
15.30 uur:   in processie naar de Sint-Jan met jeugdleden van harmonie St. Cecilia
15.45 uur:   kinderrozenkransgebed in de Mariakapel

Kinderen bidden voor kinderenEen bijzondere en sfeervolle middag, waarbij tijdens elk onderdeel de kinderen actief betrokken worden.  Kaarten kleuren, tekenen of schrijven. Processie met muziek en zang en een reuzen-rozenkrans.  Het  Ave Maria op trompet bij binnenkomst in de Sint-Jan.  Kaarsen, rozen, samen  zingen en  bidden voor de kinderen waarvoor kaarten gemaakt zijn. En na afloop krijgen alle kinderen een boekje met gebedjes en een kaart voor thuis.

Kaarten voor zieke kinderen

Als je ziek bent is het leuk om een kaart te krijgen. Anderzijds is het een concrete en leuke manier voor kinderen om iets te doen voor een ziek kind.

Het Bisdom Den Bosch is blij dat kinderen zich willen inzetten voor zieke kinderen en staat er helemaal achter.  Aandacht hebben voor mensen die het moeilijk hebben is natuurlijk typisch Christelijk.

Daarom een oproep aan kinderen: doe mee!
Thuis kan al begonnen worden met kaarten die gedownload kunnen worden van de website www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl .

Kaarten voor zieke kinderenKaarten en gebed aanvragen

Kent u een kind, klein of groot, dat wel wat extra gebed kan gebruiken? Mail dan zijn of haar  voornaam naar kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com.  Na afloop wordt dan contact met u opgenomen, zodat u de kaarten en een leuke attentie aan dit kind kunt geven.

Waarom dit evenement?

Het is goed om te bidden voor iemand die het moeilijk heeft. Al eeuwenlang ervaren mensen de kracht van het gebed. Ook in onze tijd is het goed om kinderen kennis te laten maken met het gebed op voorspraak van Maria. Op 1 oktober kan dit op een leuke manier  samen met andere kinderen. En meteen een ziek kind ermee helpen.

Voor wie bedoeld?

Voor alle kinderen van de basisschool.  Kinderen die dit voorjaar of eerder hun 1ste H. Communie hebben gedaan, worden met name uitgenodigd. Het wordt een gezellige middag en een leuke gelegenheid om wat ze geleerd hebben over Jezus in de praktijk te brengen.

Hulp gevraagd

De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om dit initiatief gericht op kinderen verder uit te bouwen. Mocht u meer hierover willen weten, of willen helpen op 1 oktober, dan horen we dat graag via kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com

Meer informatie?

Kijk op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl