KleurwedstrijdSpeciaal voor het Fatima-jubileumjaar heeft stichting Kin­de­ren bidden voor Kinderen een aantal activiteiten en ma­te­ri­alen ontwikkeld. De website biedt een breed scala aan mogelijkheden voor de kinderwoorddienst en/of kindercatechese. Speciaal voor het Fatima-jubileumjaar heeft stichting Kinderen bidden voor Kinderen een aantal activiteiten en materialen ontwikkeld. De website biedt een breed scala aan mogelijkheden voor de kinderwoorddienst en/of kindercatechese.

Ingesproken Rozenkrans

Ingesproken RozenkransSpeciaal voor uitzending op Radio Maria worden kinderen uitgenodigd één Weesgegroetje in te spreken op hun mobieltje of die van hun ouders en die op te sturen. Met de opnames van andere kinderen rijgen de mensen van Kinderen bidden voor Kinderen dan hopelijk de vijftig kraaltjes van een hele Rozenkrans aan elkaar!

Kleurwedstrijd

KleurwedstrijdCommunicanten, maar ook andere kinderen van de basisschool, worden uitgenodigd om mee te doen aan deze kleurwedstrijd. Dit jaar is het namelijk precies 100 jaar geleden dat Maria verscheen aan drie kinderen in Fatima. Susanna Hüsstege (15) heeft prachtige kleurplaten gemaakt van dit waargebeurde verhaal.

Toewijding aan Maria

Toewijding aan MariaOp zaterdag 13 mei 2017 zullen de bisschoppen de zeven Nederlandse bisdommen toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Dit zal gebeuren tijdens een middagviering in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht. Op deze dag is het precies 100 jaar geleden dat Maria in Fatima de eerste keer verscheen aan Lucia, Francisco en Jacinta. Voor kinderen is er de mogelijkheid om een kaartje te sturen dat op 13 mei zal worden neergelegd bij het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima. Dit kaartje kan worden uitgeprint en ingevuld.

Verhaal- en kleurboek

Kleur- en verhaalboekEen Verhaal- en kleurboekje, voor kinderen en door kinderen, ontwikkeld om kinderen in onze tijd kennis te laten maken met de belangrijke boodschap die Maria gaf aan kinderen die slechts 7, 8 en 10 jaar oud waren. Een serieuze maar ook hoopvolle boodschap, want zoals het oudste zienertje Lucia later schrijft: ‘De rozenkrans is het machtigste wapen in de strijd tegen het kwaad.’

DVD Fatima

DVD De dag waarop de zon dansteWe schreven er al eerder over: de DVD met een tekenfilm over Fatima – een mooie intro­ductie voor kinde­ren (vanaf 8/9 jaar), maar ook zeker voor volwassenen. Deze DVD is ontstaan door samenwerking van Uitgeverij Betsaida, Katholiek Alpha Centrum en Kinderen bidden voor Kinderen.