Zaterdag 3 oktober 2015 - Kinderen bidden voor KinderenHet jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen vindt ieder jaar aan het begin van de maand oktober plaats in Den Bosch, waar kinderen met hun (groot)ouders, bij de Zoete Moeder van Den Bosch in de Sint-Jan bidden voor zieke kinderen. Het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen vindt ieder jaar aan het begin van de maand oktober plaats in Den Bosch, waar kinderen met hun (groot)ouders, bij de Zoete Moeder van Den Bosch in de Sint-Jan bidden voor zieke kinderen.

Zaterdag 3 oktober 2015 - Kinderen bidden voor KinderenHet evenement begint in de middag in het Sint-Janscentrum, vlakbij de kathedraal, waar de kinderen kaarten maken voor zieke kinderen. Hoe meer kinderen mee komen doen, hoe gezelliger het is en hoe meer kinderen er blij gemaakt kunnen maken. Is dat niet prachtig!!!

Programma

14.30 uur – Kaarten maken in het Sint-Janscentrum, Den Bosch
15.30 uur – Muzikale Kinderprocessie
15.45 uur – Bidden bij Maria
16.15 uur – Terug naar het Sint-Janscentrum voor een verrassing

In het parochieblad Kerkvenster van de parochie waar de Sint-Jan onder valt, staat een uitgebreid artikel over het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen. Die tekst is op de eigen parochie gericht, maar uiteraard zijn álle kinderen, met hun (groot)ouders, welkom! Hieronder staat het artikel: je leest alles over de middag en nog meer…

Artikel uit Kerkvenster, parochieblad van de pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes:

Voor álle kinderen

Nog even wachten en het is weer zo ver: het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen in ’s-Hertogenbosch. Een gezellige activiteit voor álle kinderen uit de parochie. Nog nooit geweest? Kom dan deze keer gezellig meedoen op zaterdagmiddag 3 oktober. Je (groot)ouders mogen ook meekomen.

Zaterdag 3 oktober 2015 - Kinderen bidden voor KinderenOnze pastorale eenheid kent het hele jaar door allerlei kinderactiviteiten. Zomaar een greep uit het geheel: de peuter- en kleutervieringen in Rosmalen en de kinderbijbelclub; de kinderwoorddiensten in de diverse kerken; LifeTeen voor de tieners uit de hele parochie; uitjes en andere activiteiten voor de misdienaars. Er staan ook nieuwe activiteiten op stapel, zoals bv een KISI-Club in de Lucaskerk. En dan hebben we het nog niet eens over de speciale activiteiten rondom Kerstmis en Pasen.

Maar eens in het jaar zijn álle kinderen uit onze eigen pastorale eenheid – en uiteraard ook de kinderen van de omliggende parochies en van verder weg – speciaal welkom bij de jaarlijkse Kinderen bidden voor Kinderenmiddag. Wat gaan we doen? We gaan samen kaarten knutselen en bidden voor kinderen die ziek zijn. In de loop van de afgelopen zeven jaar zijn er op het jaarevenement en door het land heen al honderden kaarten gemaakt en bij zieke kinderen bezorgd. De kinderen en hun ouders reageren enthousiast: ze vinden de kaarten en het gebed hartverwarmend.

Sint-Janscentrum

De middag start om 14.30 uur in het Sint-Janscentrum (Papenhulst 4, ’s-Hertogenbosch) met het maken van de kaarten en oefenen van de liedjes. Om 15.30 uur vindt de kinderprocessie plaats naar de Sint-Jan, muzikaal begeleid door jeugdleden van harmonie St. Cecilia. Om 15.45 uur starten we met het kinderrozenkransgebed in de Mariakapel. Daarbij horen we de verhaaltjes die bij de geheimen van de rozenkrans horen en bidden we steeds drie Weesgegroetjes van een tientje. Alle namen van de kinderen voor wie we kaarten hebben gemaakt, worden voorgelezen. Rond 16.15 uur is het afgelopen en gaan we nog even terug naar het Sint-Janscentrum voor een verrassing.

Zaterdag 3 oktober 2015 - Kinderen bidden voor KinderenHet is goed om te bidden voor iemand die het moeilijk heeft. Al eeuwenlang ervaren mensen de kracht van het gebed. Veel kinderen weten niet meer goed hoe dit moet of beseffen niet hoe krachtig hun gebed kan zijn. Door op 3 oktober mee te doen, leren ze spelenderwijs dat hun gebed ertoe doet. In de maand oktober is er onder andere ook de landelijke activiteit ‘Kinderen bidden voor oorlogskinderen’.

Zie de site www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl voor info.

Meedoen

Kunt u zelf steun gebruiken of bieden? U kunt een kind dat vanwege ziekte of om andere redenen extra gebed kan gebruiken, aanmelden. Mail daarvoor de voornaam van het kind. De kaarten voor dit kind worden na afloop naar u gestuurd tezamen met een attentie. En wie mee wil helpen bij deze of andere activiteiten van Kinderen bidden voor Kinderen, heel graag! Voor informatie en aanmelding van een ziek kind kunt u mailen naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Zie de site www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl voor meer info over de middag en de activiteiten van Kinderen bidden voor kinderen, ook elders in het land.