Heilige DeurKatholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen, heeft speciaal voor het Heilig Jaar van de Barmhartigheid een video gemaakt over het kindercatecheseproject ‘Heilige Deur’. Katholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen, heeft speciaal voor het Heilig Jaar van de Barmhartigheid een video gemaakt over het kindercatecheseproject ‘Heilige Deur’.

Heilige DeurIn de parochie HH. Martha en Maria (Baarn en omgeving) is speciaal voor de kindercatechese een ‘Heilige Deur’ gemaakt. Gabriëlle Nieuwenhuis vertelt in deze video hoe kinderen uitleg krijgen over de heilige deur in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

“Jezus heeft gezegd: ‘Ik ben de deur.’ Nou, als we een deur hebben, dan moet die eerst open”, vertelt Nieuwenhuis. De sleutel wijst daarbij niet alleen naar de houten deur, maar ook naar de deur van je hart: open je hart voor Jezus.

De deur gaat open naar barmhartigheid. En dat is Jezus. “Als ik deze deur open,” zo vervolgt Nieuwenhuis, “dan zie je de barmhartigheid. Want daar hangt het kruis, er staat een kaars voor, omdat Jezus ons verlost heeft. Omdat Jezus onze zonden gaat vergeven.”