Christelijke KinderboekenmaandVan woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober, vindt weer de Kinder­boeken­week plaats. Motto is: Super­helden – Over dapper durven zijn. Rond dezelfde tijd is ook de christelijke Kinder­Boeken­Maand met als thema LEF. KinderboekenweekVan woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober, vindt weer de Kinderboekenweek plaats. Motto is: Superhelden – Over dapper durven zijn. Rond dezelfde tijd is ook de christelijke KinderBoekenMaand met als thema LEF.

In veel kinderboeken staat de hoofdpersoon op een bepaald moment voor een keuze: grijp ik in of blijf ik aan de zijlijn staan. De keuze om iets te doen, maakt dat helden worden geboren. De Kinderboekenweek2011 wordt een eerbetoon aan alle kinderboekfiguren die dapper durven te zijn. Informatie over de activiteiten rond de Kinderboekenweek vind je op kinderboekenweek.nl En niet onbelangrijk: welk boekje is deze keer het kinderboekenweekgeschenk?

Christelijke KinderBoekenMaand

Christelijke KinderboekenmaandRond dezelfde tijd vindt de christelijke KinderBoekenMaand plaats. Deze concentreert zich op christelijke kinderboeken en duurt de hele maand oktober. De aftrap vond plaats op 24 september op de Lees & Luisterbeurs met nieuwe actieboeken, actie CD, auteurs & illustratoren op toernee, winnaars van Het Hoogste Woord en de EigenWijsPrijs en leuke activiteiten rond het thema LEF op scholen en in boekhandels.

Het thema is LEF, over kleine en grote helden in christelijke kinderboeken. Informatie over de KinderBoekenMaand en over christelijke boeken vind je op christelijkekinderboeken.nl