Kinderboekenweek 2017In de ruime week van woensdag 4 t/m zondag 15 ok­to­ber 2017 wordt weer de Kinder­boe­ken­week gehou­den. Het thema is dit jaar: Griezelen. Gruwelijk eng! In de ruime week van woensdag 4 t/m zondag 15 ok­to­ber 2017 wordt weer de Kinderboekenweek gehou­den. Het thema is dit jaar: Griezelen. Gruwelijk eng!

Griezelen

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder een anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen.

Kinderboekenweekgeschenk

Kinderboekenweek 2017Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. U ontvangt tijdens de Kinderboekenweek gratis het Kinder­boeken­week­geschenk bij besteding van tenminste 10 Euro aan kinderboeken bij uw boekhandel.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Het Prentenboek Knikkeruil van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Meer informatie