UitnodigingWe lazen nog een mooi initiatief om mensen die niet meer (zo vaak) naar de kerk gaan, uit te nodigen om deel te nemen aan de vieringen rond Kerstmis. Help je mee om de kerkbanken weer vol te krijgen? UitnodigingWe lazen nog een mooi initiatief om mensen die niet meer (zo vaak) naar de kerk gaan, uit te nodigen om deel te nemen aan de vieringen rond Kerstmis. Help je mee om de kerkbanken weer vol te krijgen?

Het kan best moeilijk zijn om buren of vrienden persoonlijk uit te nodigen om naar de kerk te gaan. Statistieken wijzen echter uit dat een groot deel van de katholieken die niet naar de kerk gaan, zouden overwegen om te gaan als ze zouden worden uitgenodigd.

Hierbij een voorbeeldbrief die je kunt gebruiken (en eventueel aanpassen):

Uitnodiging

Dit is een uitnodiging om met ons deel te nemen aan de vieringen rond Kerstmis dit jaar. Onze parochie, onze geestelijke familie, wil dat alle leden van onze gemeenschap samenkomen om de geboorte van onze Heer te vieren.

Als het een tijdje geleden is dat u een H. Mis hebt bijgewoond, weet u dan van harte uitgenodigd om terug te komen bij uw geestelijk thuis – zonder lastige vragen. We weten dat het soms moeilijk is om terug te komen na een lange afwezigheid; de meesten van ons hebben in uw schoenen gestaan. Het leven slokt je op en het laatste dat je nodig hebt is nog een item op de to-do-lijst, maar we garanderen u dat u, wat u zoekt en wat u nodig hebt, kunt vinden in Jezus die werkelijk aanwezig is in de Eucharistie.

Onze parochie is er niet om u te veroordelen, bekritiseren of terecht te wijzen. In plaats daarvan willen we onze liefde, steun en gebed aanbieden. Uw aanwezigheid is belangrijk voor onze viering van de H. Mis en als u er niet bent, wordt u gemist.

Veel meer dan nog een ding om te doen op zondag is de H. Mis een feest dat de Vader zo liefdevol voor u bereidt. Hij wacht om u met open armen te ontvangen. Hij kan niet wachten om te horen over uw week, uw zorgen, uw succes, uw wensen … alles. Onze hemelse Vader maakt het niet uit als u weg bent geweest voor een week, een paar maanden of zelfs een paar jaar. Het enige wat hij echt wil is uw gezelschap in de H. Mis deze Kerstmis en dat willen wij ook. Overweegt u alstublieft samen met ons deel te nemen aan de vieringen rond Kerstmis.

In Christus,

Uw parochie

(bron: www.catholic-link.org)