YouTube filmpje ~ helaas niet mogelijk te embeddenAls een van de eerste concrete acties van het ‘Comité ter ver­de­­di­ging van het Huwe­lijk’ hebben de Ameri­kaanse bis­schop­pen twee video’s op YouTube gezet. Hierin verdedigen zij het huwelijk tegen po­gin­gen het te her­­defi­niëren ten gunste van ver­bin­­tenis­sen tussen mensen van gelijke sekse. Als een van de eerste concrete acties van het ‘Comité ter verdediging van het Huwelijk’ hebben de Amerikaanse bisschoppen twee video’s op YouTube gezet. Hierin verdedigen zij het huwelijk tegen pogingen het te herdefiniëren ten gunste van verbintenissen tussen mensen van gelijke sekse.

YouTube filmpje ~ helaas niet mogelijk te embedden“Bepaalde groepen en individuen proberen gelijkgeslachtelijke relaties gelijk te stellen met het huwelijk”, aldus de bisschoppen. “Dit is een onjuiste voorstelling van zaken die soms zelfs door een minderheid wordt opgelegd. Dit is niets minder dan de radicale herdefiniëring van het huwelijk, die de waarheid ontkent dat het uitsluitend een verbond is tussen een man en een vrouw.”

De bisschoppen die in de video’s voorkomen, zijn onder andere aartsbisschop Joseph Kurtz van Louisville en bisschop Antonio Gomez van San Jose, die de Spaanstalige video inspreekt.

Zij waarschuwen dat herdefinitie van het huwelijk “verwarring zal brengen over wat het huwelijk daadwerkelijk betekent. Dit kan grote juridische gevolgen hebben voor het voortbrengen van kinderen, voor het openbaar onderwijs, de werkgelegenheid en de religieuze vrijheid. Kinderen zal worden geleerd dat het huwelijk slechts een relatievorm is. Kerken zal het recht worden ontzegd over de noodzakelijke en unieke rol van de liefde tussen een man en een vrouw te spreken.”

“Gelijkgeslachtelijke relaties en het huwelijk zijn totaal verschillende realiteiten. Wijzen op de traditionele verstaan van het huwelijk is geen discriminatie, noch een ontkenning van rechten. Net als alle mensen hebben homoseksuele personen het recht met respect te worden behandeld en in vrede te leven met steun van hun dierbaren. Maar het is in het belang van de hele samenleving dat het instituut van het huwelijk behouden blijft als de relatie tussen een man en een vrouw.” (KN/CNA)

De video’s zijn te bekijken op:
www.youtube.com/watch?v=Lh_81zsW6U8 en
www.youtube.com/watch?v=IwCAXQhqd-Q
(helaas is de mogelijkheid het filmpje te embedden uitgezet)

Zie hier een eerder bericht over het actieplan van de Amerikaanse bisschoppen voor de verdediging van het huwelijk.