Spaanse Kerk lanceert driejarenplan voor gezinOm het belang van het gezin duidelijk te maken en om gezinnen daadwerkelijk te steunen, is de Kerk in Spanje een driejarig project gestart met als slogan ‘Het gezin leeft, met Christus is dit mogelijk’. Om het belang van het gezin duidelijk te maken en om gezinnen daadwerkelijk te steunen, is de Kerk in Spanje een driejarig project gestart met als slogan ‘Het gezin leeft, met Christus is dit mogelijk’.

Spaanse Kerk lanceert driejarenplan voor gezinIn Madrid is een pastoraal plan voorgesteld waarmee het aartsbisdom Madrid de komende drie jaar een impuls wil geven aan het gezin. Het plan werd gelanceerd onder de slagzin: ‘Het gezin leeft, met Christus is dit mogelijk’. De Spaanse Kerk wil met het project het belang van de gezinnen duidelijk maken en de gezinnen ook daadwerkelijk steunen.

Volgens de Spaanse priester Angel Matensanz hoopt het aartsbisdom vijf doelstellingen te bereiken: “De roeping binnen het gezin bevorderen, de huwelijksvoorbereiding verbeteren, mensen beter opvoeden tot liefde, gezinsgroepen van gehuwde koppels promoten en betere en efficiëntere hulp bieden bij moeilijke gezinssituaties.”

Kardinaal Antonio Maria Rouco publiceerde bij de lancering van het driejarenplan ook een pastorale brief. Daarin noemt hij het gezin “de hoop van de mensheid”. Hij schrijft daarin ook dat het gezin beschermd moet worden, nu het vanuit de samenleving en de Spaanse politiek zo sterk wordt aangevallen. (Kerknet)