Het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad lanceren op 5 mei een nieuwe site: www.katholiekgezin.nl Het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad lanceren op 5 mei een nieuwe site:

Man en vrouw komen in hun relatie met elkaar, hun kinderen en de maatschappij voor tal van verassingen en vragen te staan. Wie een katholiek gezin wil opbouwen, zal zich afvragen: hoe doen anderen dat, wat zegt de Kerk erover, wat is er te doen voor katholieke gezinnen, zijn er boeken over, wat doet de regering voor het gezin? Iedereen die hierover geïnformeerd wil worden en de ontwikkelingen wil volgen op het gebied van huwelijk, gezin en opvoeding binnen Kerk en maatschappij, kan vanaf komend weekend terecht bij een nieuwe site: www.katholiekgezin.nl

Op zaterdag 5 mei gaat de site live. Mgr. A. Hurkmans, referent voor huwelijk en gezin binnen de bisschoppenconferentie, drukt op de startknop tijdens het 10e katholieke gezinsweekend te Helvoirt.

De site wil een concrete handreiking zijn aan het gezin, of dat nog in wording is of al een tijd onderweg: van activiteiten voor gezinnen tot een uitgebreide bookshop, van praktische tips over hoe je je gezin levend en actief kunt houden tot het nieuwste kerkelijke document over huwelijk & gezin, van actueel nieuws over het gezinsbeleid tot een netwerk van interessante organisaties, van grappige kinderuitspraken tot veelgestelde vragen rond liefde en seksualiteit, geloofsopvoeding, relaties en kerkelijk huwelijk. “We willen op het internet informatie en ontmoeting aanbieden voor en door katholieke gezinnen. En dan vooral: veel gelegenheid om te reageren en mee te doen, vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen, ideeën te delen en aan elkaar door te geven.” aldus Harald Seidel, voorzitter van het IHGO.

De nieuwe site is een initiatief van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad, in samenwerking met diverse organisaties in het werkveld. Voor informatie: info@katholiekgezin.nl