Webfish AwardsDe website Katholiekgezin.nl is genomineerd voor een Webfish Award in de categorie Overige. Door uw stem uit te brengen kunt u meebepalen wie in aanmerking komt voor een prijs. Klik hier om te stemmen op Katholiekgezin.nl De website Katholiekgezin.nl is genomineerd voor een Webfish Award in de categorie Overige. Door uw stem uit te brengen kunt u meebepalen wie in aanmerking komt voor een prijs. Klik hier om te stemmen op Katholiekgezin.nl

Webfish Awards De Webfish & Guppy Awards worden uitgereikt aan de beste christelijke bijdragen op het internet binnen het Nederlandse taalgebied. De ingezonden websites worden beoordeeld op de volgende criteria: concept, inhoud, vormgeving, techniek en gebruikersvriendelijkheid. De sites zullen per onderdeel beoordeeld worden, maar de totale uitstraling van de site bepaalt het uiteindelijke oordeel.

In navolging van de succesvolle Duitse internetprijs de Webfish, voor de beste christelijke websites van het jaar, heeft de IKON een Nederlandse versie van deze prijs in het leven roepen. Dit doet zij samen met de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en Stichting Leve de Kerk.

Marloes Keller, nu werkzaam bij het Nederlands Bijbelgenootschap, is initiatiefnemer van de Nederlandse Webfish Awards. “Met deze prijs willen wij de makers van christelijke websites uitdagen hun sites continue te verbeteren en verder te professionaliseren. Een internetsite is 24 uur per dag online en voor ‘de gehele wereld’ zichtbaar. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is zeker voor christelijke sites belangrijk dat ze in alle opzichten geloofwaardig zijn.”

De Duitse Webfish wordt al sinds 1996 uitgereikt door de Evangelische Kirche Deutschland en Gemeinschaftswerk der Evangelische Publizistik.