Katholiekgezin.nl gelanceerdVanaf zaterdag 5 mei is internet een ontmoetingsplaats voor katholieke gezinnen rijker: www.katholiekgezin.nl. De site biedt een veelheid aan informatie over huwelijk, gezin en opvoeding en houdt de actualiteit op dit gebied bij. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te reageren en zo elkaar te vinden, te steunen, te informeren en inspireren. De site is een initiatief van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad in samenwerking met organisaties in het werkveld. Vanaf zaterdag 5 mei is internet een ontmoetingsplaats voor katholieke gezinnen rijker: www.katholiekgezin.nl. De site biedt een veelheid aan informatie over huwelijk, gezin en opvoeding en houdt de actualiteit op dit gebied bij. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te reageren en zo elkaar te vinden, te steunen, te informeren en inspireren. De site is een initiatief van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad in samenwerking met organisaties in het werkveld.

Met een klik van de muis bracht mgr. A. Hurkmans, bisschop-referent voor huwelijk en gezin, zaterdag 5 mei de nieuwe site in de lucht. “Ik ben heel blij met de nieuwe site. Er is een heleboel informatie bijeengebracht over huwelijk, gezin en opvoeding die nu voor een breed publiek toegankelijk is.”

Katholiekgezin.nl gelanceerd

De site wil een concrete handreiking zijn aan het gezin, of dat nog in wording is of al een tijd onderweg: van actueel nieuws over het gezinsbeleid tot een uitgebreide bookshop, van praktische tips over hoe je je gezin levend en actief kunt houden tot het nieuwste kerkelijke document over huwelijk&gezin, van activiteiten voor gezinnen tot een netwerk van interessante organisaties, van grappige kinderuitspraken tot veelgestelde vragen rond liefde en seksualiteit, geloofsopvoeding, relaties en kerkelijk huwelijk. “We willen op het internet informatie en ontmoeting aanbieden voor en door katholieke gezinnen. En dan vooral: veel gelegenheid om te reageren en mee te doen, vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen, ideeën te delen en aan elkaar door te geven.” aldus Harald Seidel, voorzitter van het IHGO.

De nieuwe site is een initiatief van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad, in samenwerking met diverse organisaties in het werkveld. Voor informatie: info@katholiekgezin.nl