Bewust KatholiekDeze week is een nieuwe katholieke videowebsite gelanceerd: Bewustkatholiek.nl. Met een video over het sacrament van de Doop is een begin gemaakt van een reeks filmpjes over de zeven sacramenten, speciaal gericht op jongeren. Deze week is een nieuwe katholieke videowebsite gelanceerd: Bewustkatholiek.nl. Met een video over het sacrament van de Doop is een begin gemaakt van een reeks filmpjes over de zeven sacramenten, speciaal gericht op jongeren.

Bewust KatholiekAchter de videowebsite zitten pastoor Van Klaveren van Parochie St. Jan de Doper voor het theologische aspect, Emy Jansons, oprichter en eigenaar van multi-mediabedrijf EmyWorks voor de multi-media en Frank Jansons voor didactiek en techniek.

“Het idee ontstond toen we samen met pastoor Van Klaveren bezig waren met de algemene website voor onze parochie, Sint Jan de Doper,” vertelt Emy. “We wilden ook informatie opnemen over de sacramenten, om antwoord te kunnen geven op vragen die daarover bij mensen leven. Toen kwamen filmpjes ter sprake en zijn we verder gaan nadenken en gaan zoeken op het internet.”

Nu is dan de website gelanceerd en prijkt het eerste filmpje over het sacrament van de Doop op de site. Op de planning staan tenminste de resterende zes sacramenten, maar meer onderwerpen worden niet uitgesloten.

Oordeel zelf op de kakelverse website:

Katholieke video's

Eerder zagen we al het nieuwe project van mediapastoor Roderick Vonhögen Trideo.com gelanceerd worden. Ook doet het initiatief denken aan de onlangs met Nederlandse ondertiteling uitgebrachte DVD-serie Catholicism met in de hoofdrol father Robert E. Barron. Het ontbreekt de katholieke kerk in Nederland niet aan bruisende initiatieven!