Katholiek leert moslim familyplanningEen groep Filipijnse katholieken gaat de moslimgemeenschap op het eiland Mindanao methoden voor natuurlijke gezinsplanning bijbrengen om de bevolkingsgroei af te remmen. Katholiek leert moslim familyplanningEen groep Filipijnse katholieken gaat de moslimgemeenschap op het eiland Mindanao methoden voor natuurlijke gezinsplanning bijbrengen om de bevolkingsgroei af te remmen.

De groep is begonnen in het zuiden van het overwegend islamitische eiland. Vandaar hoopt zij ook elders op het eiland aan de slag te kunnen gaan. De groep probeert methoden van natuurlijke gezinsplanning te promoten waartegen geen religieuze bezwaren bestaan.

Vooral de Billingsmethode slaat goed aan. Het project wordt geleid door zuster Mary Catherine Sumapal. “Het is in deze gebieden heel gewoon dat meisjes van dertien al zijn getrouwd. Vaak krijgen zij elk jaar een kind, hetgeen nauwelijks op te brengen is. Met behulp van natuurlijke gezinsplanning hopen wij de problemen die daarvan het gevolg zijn te vermijden.” (KN/AsiaNews)

Zie ook Netwerk ~ Natuurlijke geboorteregeling