Kardinaal Ennio Antonelli“Ik wil katholieke stellen en hun kinderen helpen om door hun levenswijze de kerkelijke leer over het huwe­lijk en gezin te pro­­mo­­ten”, zegt de Italiaanse kardinaal Ennio Antonelli, voorzitter van de Pauselijke Raad voor het Gezin. Kardinaal Ennio Antonelli“Ik wil katholieke stellen en hun kinderen helpen door hun levenswijze de kerkelijke leer over het huwelijk en gezin te promoten”, zegt de Italiaanse kardinaal Ennio Antonelli, voorzitter van de Pauselijke Raad voor het Gezin.

In een interview met het persagentschap Zenit vertelt de Italiaanse kardinaal Ennio Antonelli dat hij in zijn nieuwe functie als voorzitter van de Pauselijke Raad voor het Gezin het versterken van het christelijk gezin als zijn belangrijkste opdracht beschouwt. “Wij moeten onze doodgewone gezinnen koesteren, zodat zij een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. Hoe kunnen wij zonder voorbeelden anderen overtuigen?”

De nieuwe voorzitter onderstreept in het interview het belang van het komende internationale gezinscongres, dat van 14 tot 18 januari 2009 in Mexico-Stad plaatsheeft en waarvoor 15.000 deelnemers uit de hele wereld verwacht worden. “De Kerk moet openstaan voor allen. Jezus zocht met iedereen contact. Maar de Kerk moet ook blijven duidelijk maken dat er een verschil blijft bestaan tussen het huwelijk en andere vormen van samenleven.” (Kerknet/CNS)