RouvoetNieuwe stelling op katholiekgezin: wat moet er met het ministerie voor Jeugd&Gezin gebeuren nu het kabinet is gevallen? Een dag voor de val liet minister Rouvoet nog enthousiast weten: “We hebben goede keuzes gemaakt en zijn op de goede weg." Wat denken jullie als lezer van katholiekgezin? RouvoetWe hebben een nieuwe stelling geplaatst: wat moet er met het ministerie voor Jeugd & Gezin gebeuren nu het kabinet is gevallen?

Een dag voor de val van het kabinet Balkenende IV reageerde minister Rouvoet nog enthousiast op een onderzoek van bureau Berenschot naar het fenomeen programmaministerie: “Het bewijst dat we goede keuzes gemaakt hebben en op de goede weg zijn. Bovenal is dat positief voor de jongeren, gezinnen en de mensen in de wijken voor wie we ons inzetten.” Katholiekgezin vraagt haar lezers de balans op te maken van drie jaar Rouvoet als programma minister voor jeugd en gezin.

Berenschot concludeert in haar onderzoek dat het programmaministerie een "duidelijke meerwaarde heeft gedemonstreerd in hun beleidsveld". Vorig jaar was de Rekenkamer in een rapport erg kritisch over de resultaten van het programmaministerie van Rouvoet. Ook bewegingen rond huwelijk en gezin hebben de afgelopen jaren kritische geluiden laten horen over de toenemende overheidsbemoeienis met gezin en opvoeding, en benadrukten de eigen verantwoordelijkheid van ouders voor de opvoeding van hun kinderen. Katholiekgezin vraagt haar site-bezoekers de balans op te maken van drie jaar Rouvoet als programmaminister Jeugd en Gezin. Breng dus je stem uit in de rechterkolom.

(De stelling over opa en oma hebben we even in de koelkast gezet…)